Otac Jovan Radovic

Недјеља Православља у острошкој светињи

Име: 17.03.2019 NEDELJA PRAVOSLAVLJA O. Jovan Radovic Ostrog; Опис: Недјеља Православља у острошкој светињи Тип: audio/mpeg

У прву недјељу Васкршњег поста, посвећену побједи Православља, 17.марта 2019. љета Господњег, када наша Света Црква молитвено прославља Преподобног Герасима Јорданског, саборно и молитвено било је у острошкој светињи.

Светом Литургијом у цркви Свете Тројице у Доњем Острогу началствовао је протојереј Јован Радовић подгорички парох, а саслуживали су му сабраћа острошке обитељи јеромонах Јеротеј и јерођакони Атанасије и Зосима. Уз учешће бројног монаштва и вјерног народа, узношене су молитве Господу, а прије причешчивања вјерних, који посте Васкршњи пост, а који су се молитвено припремали, о. Јован је прочитао Синодик православља, који се чита у Недјељу Православља. На крају Свете Литургије сабранима је празник честитао о. Јован, који је подсјетио да свака недјеља Васкршњег поста има свој назив, односно да је свака посвећена или неком великом догађају или неком светитељу.

Отац Јован је савјетовао вјерне како треба да посте Васкршњи пост и нагласио да је пост заправо нешто најбоље за обнову и препород и душе и тијела људског. Заједничарење сабраних је настављено у манастирској гостопримници.