Najava Za Bogojavljenje U Niksic

Никшић: Први пут пливање за Часни крст

Име: 17 01 2019 razgovor sa o.Slobodanom Jokicem; Опис: Први пут пливање за Часни крст Тип: audio/mpeg

С благословом Епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, у граду под Требјесом на празник Богојављења, у суботу у 12 часова, Црквена општина Никшић организује пливање за Часни крст.

Protojerej Slobodan Jokic
Протојереј-ставрофор Слободан-Јокић

Древна традиција на један од највећих хришћанских празника први пут се организује у Никшићу, а из Црквене општине су позвали све Никшићане, као и друге који то желе да учествују у овом догађају и да се саберу око имена Господњег.

Архијерејски намјесник никшићки протојереј-ставрофор Слободан Јокић истакао је да ће се пливање организовати на ријеци Зети, односно на Манитовцу који припада Парохији кочанској. Прије пливања биће одржана Света литургија и освећење воде како у Саборном храму Св. Василија Острошког Чудотворца, тако и у свим другим црквама и манастирима широм Црквене општине.

Црквена општина Никшић обезбиједила је и припремила све неопходне техничке детаље. На Манитовцу, тачније на локацији гдје је љетњиковац и имање браће Вукотић, у суботу ће бити присутне екипе Хитне помоћи и ронилаца, као и они који ће бринути за безбједност свих који ће пливати за Часни крст.