1

Никшић у величанственој свенародној Литији за одбрану вјере и светиња

Име: 01. 01. 2020Moleban Niksic Otac Miodrag; Опис: "01. 01. 2020Moleban Niksic_Otac Miodrag". Тип: audio/mpeg

Молебан Пресветој Богородици, у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, у уторак 31. децембра 2019, служило је више свештенослужитеља никшићког намјесништва. Вјерни народ је, као и претходних вечери, испунио никшићку Саборну цркву, а како је за вечерас била најављена и литија, велики број њих је био принуђен да остане испред Храма да би, потом, сви заједно, уз духовне пјесме, молитве и са иконама у рукама, пошли у молитвени ход кроз Никшић.

Према процјенама, молитвено сабрање у одбрану свете вјере православне и светиња, окупио је преко десет хиљада грађана Никшића.

На Тргу „Слободе“, ријечима надахнуте пастирске бесједе, обратио се свештеник Миодраг Тодоровић.

Он је казао да је на челу свештене литије Часни Крст на коме би сви требали да разапнемо своје мрзовоље, страсти, мржњу и омразу према другоме.

Да у ове предбожићне дане загрлимо један другог братском љубављу, Христовом љубављу. Гледају нас наши Свети, наш Свети Сава, који нам је благословио да имамо крсно име, које благосиља домове наше, родбину нашу, госте наше, Свети Василије Острошки, заштитник овог града и сви свети који нас благосиљају и освећују овај град, цијелу Црну Гору и читаву васељену“, поручио је свештеник Тодоровић.