Pres

Njegovo blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije posjetio Radio Svetigoru

Njegovo blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije, koji je boravi u trodnevnoj posjeti Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, obišao je sinoć zajedno sa svojim domaćinom Arhiepiskopom cetinjskim Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Amfilohijem prostorije Radio Svetigore i Portala Mitropolije u Podgorici i blagoslovio njihov rad.

Posjeta RadijuBlaženjejšeg Mitropolita kijevskog i sve Ukrajine g. Onufrija sa radošću su dočekali direktor Svetigore, protojerej-stavrofor Dalibor Milaković i dio kolektiva ovog vaseljenskog radija koji ove godine proslavlja 22 godina postojanja.

Predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve je doputovao juče u Crnu Goru i sinoć je predvodio zajedno sa Mitropolitom Amfilohijem krsni vhod ulicama Podgorice, u kojem je učestvovalo nekoliko desetina hiljada vjernika. Predhodno je u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, u čast njegovog dolaska služena doksologija, a onda i molebni kanon Presvetoj Bogorodici za spas pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori.

Mitropolit Onufrije će danas posjetiti Cetinjski manastir, a sjutra, 29. februara, sa početkom u 9 časova, u podgoričkom sabornom hramu služiće Svetu arhijerejsku liturgiju. Potom će predvoditi veliku Svetosimeonovsku litiju povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske – praznika Svetog Simeona Mirotočivog.

Pored Mitropolita Amfilohija, sasluživaće mu više arhijereja Srpske i Ukrajinske pravoslavne crkve.