Predavanja O. Borisa Brajovića I Dušana Krcunovića 1

Obilježen svjetski dan filozofije

Ime: 19.11.2021-tonski zapis predavanja borisa- brajovica i dusana krcunovica; Opis: Obilježen svjetski dan filozofije Tip: audio/mpeg

Povodom svjetskog dana filozofije, Studijski program za filozofiju i Institut za filozofiju, organizovali su u četvrtak 18. novembra 2021. na Filozofskom fakultetu u Nikšiću predavanja: prof. dr Borisa Brajovića i doc. dr Dušana Krcunovića.

Uvodnim slovom, u ime organizatora, obratio se mr Darko Blagojević sa Studijskog programa za filozofiju, navodeći riječi dvojice velikih umjetnika: Žoze Saramaga i Asgara Farhadia o uticaju Platona na njihovo stvaralaštvo.

Ljudima koji se bave filozofijom, smatra Blagojević, je lako prepoznati Platonovu savremenost, međutim, vrlo je značajno kada dva velika umjetnika kao što su Saramago i Farhadi prepoznaju aktuelnost i savremenost Platonove filozofije, a ujedno u istoj vide spas.

„Studijski program za filozofiju i ove godine tradicionalno organizuje svjetski dan filozofije. Tim povodom smo u prilici da čujemo dva inspirativna predavanja uvaženih kolega: profesor Boris Brajović na temu „Njegovim stopama. Kako bi Platon danas postupao?“, a tema predavanja profesora Dušana Krcunovića je „Platonova filosofija i problemi savremenog svijeta“, naveo je Darko Blagojević.

Senka Čolović Šumić