Hilandar

Odigitrija: Najava putovanja za Svetu Goru

PROGRAM PUTOVANJA:

Utorak, 15. maj 2018.god

Polazak ispred hrama Svete Petke u Budvi u 11:00 časova. Ukrcavanje ostatka grupe u Podgorici ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u 13:00 časova. Moleban pred put. Vožnja do Jerisosa sa kraćim zadržavanjima radi odmora.

Srijeda, 16. maj

Dolazak u Jerisos u ranim jutarnjim časovima.Podizanje viza za Svetu Goru i ukrcavanje na brod za hilandarsku luku Hrusija, (08:35). Dolazak u Svetu srpsku lavru Hilandar. Doček u gostoprimnici, smještaj u spavaonice. Kratak odmor. Manastirski kompleks: glavni hram Vavedenja Presvete Bogorodice (Milutinov hram), riznica, bunar Svetog Save, loza Svetog Simeona, manastirsko groblje sa kosturnicom, knjižara-suvenirnica… 15:00 – Večernja služba, večera u trpezariji Sv.kralja Milutina. Povečerje sa akatistom Presvetoj Bogorodici, iznošenje svetih moštiju, poklonjenje. Noćenje.

Četvrtak 17. maj

Liturgija u ranim jutarnjim satima, objed, obilazak pirga Sv. kralja Milutina, Dušanovog krsta…Polazak za arsanu Hrusija, obilazak skita Svetog Vasilija Solunskog (Hrusija), brod za Jerisos. Kratak odmor u Jerisosu i polazak za Podgoricu u ranim popodnevnim časovima, istim putem. Kratka zadržavanja radi odmora i osveženja. Dolazak u Podgradec (Albanija) u kasnim večernjim satima. Noćenje.

Petak, 18. maj

Polazak za Crnu Goru. Usputni odmori i kraće zadržavanje u Tirani; obilazak hrama Hristovog Vaskrsenja.

Dolazak u Podgoricu i Budvu u kasnim večernjim satima.

U cijenu putovanja od 115 evra, uračunat je prevoz luksuznim autobusom „Neoplan trendlajner“ (video, klima…) do Jerisosa i nazad, lanč večera u polasku, doručak u Jerisosu; večera, noćenje i ručak u Hilandaru, noćenje i doručak u Albaniji.

Nijesu uračunati: viza za Svetu Goru, brodska karta, zdravstveno osiguranje, usputni individualni troškovi, lični prilog manastiru.

 

Sve informacije na:
033/40 20 20, 068 262 603
odigitrija@t-com.me

fb- Odigitrija Hodočašće