Свети Сава, Први Архиепископ Српски

Отац Дарко Пејић: У Бијелом Пољу ове године, због епидемиолошке ситуације, неће бити одржана Светосавска академија

Име: 26.01.2021 razgovor otac darko pejic; Опис: У Бијелом Пољу ове године, због епидемиолошке ситуације, неће бити одржана Светосавска академија Тип: audio/mpeg

У Бијелом Пољу ове године, због епидемиолошке ситуације, неће бити одржана свечана Светосавска академија, којa, иначе, својим програмом, организацијом и учесницима, представља централну прославу Светог Саве у Епархији будимљанско-никшићкој.

Otac Darko PejicНа празник Светог Оца нашег Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског биће, у сриједу 27. јануара 2021. служиће се светa Литургијa у храмовима овог намјесништва, најављује протојереј-ставрофор Дарко Пејић, архијерејски намјесник бјелопољски. Он додаје да ће у Саборној цркви Светих апостола Петра и Павла, славу и хвалу Господу и Његовом угоднику Светом Сави узнијети бјелопољски малишани, а 28. јануара бјелопољска Црквена општина и Братство православне омладине организују акцију добровољног давања крви у Служби за трансфузију крви у овом граду.

Позивамо све, посебно младе да се учимо да дајемо, никад боља прилика није него у младости, јер кад у младости научимо да дајемо и да се жртвујемо онда ће нам и старост бити благословена и Бог ће нам вратити због нашег труда. Позивамо сву омладину да дођу, то је најмање што можемо, да дамо крв јер је, због ове епидемиолошке ситуације, великом броју наших суграђана потребна крв, да се одазовемо и дамо најдрагоцјенију течност“, каже у разговору за Радио Светогору отац Дарко Пејић.

Са оцем Дарком је разговарала Сенка Чоловић Шумић