Dec 2019 Liturgija Na Materice U Djurdjevim Stupovima 1

Otac Dragan Ristić: Budimo, uvijek, na strani Hrista, Bogorodice, na strani pravde i istine

Ime: 29.12. 2019 Otac Dragan Ristic; Opis: Budimo, uvijek, na strani Hrista, Bogorodice, na strani pravde i istine Tip: audio/mpeg

Besjeda protojereja-stavrofora Dragana Ristića, arhijerejskog namjesnika beranskog izgovorena tokom svete Liturgije koju je, na 28. nedjelju po Duhovima  i praznik Materice, 29. decembra 2019, služio u manastiru Đurđevi Stupovi.

U obraćanju vjernom narodu, načalstvujući, otac Dragan je prenio odluku Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, koji je sinoć zasijedao u Podgorici, povodom izglasavanja diskriminatornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Skupštini Crne Gore. On je kazao da se vjernici pozivaju na molitvena sabranja, a da nam jedino oružje bude molitva i post.

„Zato vas molim, u 16 časova u manastiru Đurđevi Stupovi, je večernja služba, poslije Moleban Presvetoj Bogorodici, zato iskoristite ovo vrijeme, iako je hladno, ali gdje je toplota Božja Hristova, gdje je toplota i istina Majke Božje tu je istinska toplota i ljubav prema čovjeku. Nemojmo da se molimo za pomoć samo kad je teško, nego moramo da smo stalno pribrani i na taj način sebi da kažemo na kojoj smo strani, kojim putem hodimo. Uvijek budite na strani Hrista, na strani Bogorodice, na strani pravde i istine“, poručio je između ostalog prota Daragan Ristić, arhijerejski namjesnik beranski.