Otac Gojko

Otac Gojko Perović: Shvatamo ozbiljno preporuke ljekara, oglasićemo se povodom proslave Vaskrsa

“Jako je teško nama u Crkvi boriti se istovremeno i protiv opasnog virusa, i protiv neistina koje se o Crkvi šire, a istovremeno slušati sa visokih državnih adresa neosnovane prijetnje umjesto poziva na dijalog i zajednički rad”

Srpska pravoslavna crkva shvata ozbiljno preporuke ljekara, a narednih dana će se blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa.

To je za “Vijesti” saopštio protojerej–stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjeske bogoslovije, reagujući na današnju izjavu direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše.

“Pozdravljamo napore ljekarskih timova na suzbijanju epidemije. Sve smo zdravstvene mjere do sada poštovali. Jučerašnji sastanak predstavnika Mitropolije i NKT je bio konstruktivan. Izjava o kojoj dr Mugoša govori data je prekjuče – dan uoči sastanka. Problem je u sporosti pojedinih medija koji i inače ne informišu o Crkvi adekvatno i istinito”, rekao je prota Gojko Perović.

Dodaje da će se SPC ovih dana blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa.

“Biće jasno da smo preporuke ljekara shvatili veoma ozbiljno. Jako je teško nama u Crkvi boriti se istovremeno i protiv opasnog virusa, i protiv neistina koje se o Crkvi šire, a istovremeno slušati sa visokih državnih adresa neosnovane prijetnje umjesto poziva na dijalog i zajednički rad. I pored svega toga – glas Crkve će i dalje biti glas blagoslova i poziva na odgovornost i mir”, zaključio je protojerej–stavrofor Gojko Perović, prenijele su Vijesti.