Otac Gojko Perović

Otac Gojko Perović: Uskoro nastavljamo svoj građanski protest

“Sa žaljenjem konstatujemo da – poslije dva mjeseca od naše inicijative – nijesmo udostojeni nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nijesmo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umiju i što im odgovara je – monolog”, kazao je za Borbu protojerej-stavrofor Gojko Perović, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju.

“Upravo smo na to ukazali predstavnicima najstarijih evropskih demokratija sa kojima smo se, kao Crkva, susreli ovih dana”, kazao je o. Gojko.

Prota je poručio da se Crkva ne inati, „niti uslovljavamo, niti uzvraćamo istom mjerom“, nego u duhu elementarnog sekularizma smatramo da bi svaka priča o pregovorima, od sada pa do kraja predstojećih a raspisanih i najavljenih izbora – bila neumjesna”.

Rektor Cetinjske bogoslovije je ocijenio da bi pregovori u narednim danima, a nakon ovako ignorantskog stava Vlade u prethodnom periodu, bili ponižavanje i zloupotreba ove važne teme u nečije stranačke svrhe.

„Nezadovoljni ovakvim odnosom Vlade, u vrlo dogledno vreme nastavljamo svoj građanski protest i molitveni sabor, ne kršeći zdravstvene mere. To ćemo činiti izvan svakog dometa političke zloupotrebe bilo koje stranke, kao sto smo činili i do sad“, poručio je protojerej-stavrofor Gojko Perović.