Otac Mirceta Sljivancanin

Protojerej Mirčeta Šljivančanin

Otac Mirčeta Šljivančanin: “Slava Bogu što smo svjedoci ovakve obnove vjere u Crnoj Gori“

Ime: 30. 01. 2020 Otac Mirceta Litija; Opis: Slava Bogu što smo svjedoci ovakve obnove vjere u Crnoj Gori Tip: audio/mpeg

Najavljujući litiju koja će proći ulicama Podgorice, nakon molebana u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja koji počinje u 18 časova, protojerej Mirčeta Šljinavčanin paroh podgorički je ponovio ono što je ponovljeno više puta, na šta je pozivao i Episkopski Savjet SPC u Crnoj Gori, i naši sveštenici, i starješina podgoričkog Sabornog hrama otac Dragan Mitrović.

,,Ovo su molitveni skupovi, ovo su litije, a u skladu sa tim treba da bude i naše ponašanje i ikonografija na njima. Osim duhovnih pjesama i molitava, crkvenih barjaka i ikona, u ovim sabranjima nije dobro da se išta drugo pojavi. Pozivam sve da dođu na lititiju ali i da budemo mirni i dostojanstveni kako smo to prethodno činili. Samo se svjetlošću života i dobrom mogu pobijediti tama, mrak i zlo. Mi Hrišćani, ljudi koji vjerujemo u Hrista, Boga ljubavi, jedino ljubavlju, mirom i slogom možemo da pobijedimo. Jedino tako možemo ugoditi Bogu, kako bi nam On pomogao“-naglasio je otac Mirčeta.

On dodaje da je velika radost biti sveštenik u Crnoj Gori u ovo vrijeme.
“I nas sveštenike u našem služenju uči i utvrđuje narodna vjera. Slava Bogu da smo svjedoci ovnove vjere u našem narodu“- kaže otac Mirčeta.

Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici pozvao je vjerni narod u četvrtak, 30. januara na Molebana koji će početi u 18 časova, a potom i na litiju sa ikonama i crkvenim barjacima koja će u 19 časova krenuti iz hrama, proći ulicama glavnog grada i vratiti se nazad do hrama.

Litiju će predvoditi rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog protojerej-stavrofor Gojko Perović.