Vjeronauka

Otac Predrag Katanić govori o časovima vjeronauke u parohiji jelenačko-podostroškoj

Ime: 09.03.2019 Otac Predrag Katanic; Opis: Otac Predrag Katanić govori o časovima vjeronauke u parohiji jelenačko-podostroškoj Tip: audio/mpeg

Nedelja, 3. mart, bio je veliki dan za parohiju jelenačko-podostrošku jer je tog dana održan prvi čas vjeronauke za djecu

Po riječima sveštenika Predraga Katanića ova parohija je na dan kada naša Crkva proslavlja Svetoga Savu dobila blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorsko-primorskog g . Amfilohija da se pri Hramu Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Jelenku organizuje vjeronauka.

Na zadovoljstvo i paroha i parohijana predavanja su brzo i uspješno organizovana, što se vidjelo i po odličnom odzivu polaznika, ali i zaintersovanosti onih koji nisu mogli odmah da se uključe u nastavu.

Na prvi čas došlo je petnaestak mališana a neki su ostali i tužni jer nisu mogli da dođu zbog virusa i prehlada. Nadamo se u Boga da ćemo kroz vjeronauku svi duhovno napredovati i da će nam se povećati broj djece i u parohiji i na vjeronauci“, kaže u razgovoru za naš Radio protojerej Predrag Katanić, paroh jelenačko-podostroški.