Бијело Поље

Отац Синиша Јанковић поручио са бјелопољске литије: Не смијемо дозволити да нам узму Светиње, ону лучу свјетлости која нам обасјава пут

Име: 12. 03. 20202. OTAC SINISA JANKOVIC BIJELO POLJE; Опис: Не смијемо дозволити да нам узму Светиње, ону лучу свјетлости која нам обасјава пут Тип: audio/mpeg

И овог четвртка хиљаде Бјелопољаца сабрале су се на Молебном канону Пресветој Мајци Божијој у цркви светих апостола Петра и Павла, након којег је улицама Бијелог Поља кренула литија у одбрану Светиња и вјере православне, против безакоња и коронавируса, до цркве светог Николаја Мирликијског у Никољцу.

Великом броју сабраних вјериника ријечима пастирске поуке обратио се  протојереј Синиша Јанковић који је подсјетио на ријечи Господа нашег Исуса Христа које је упутио Својима апостолима и ученицма: Који хоће да иду за Мном, неће ходити у тами.

,,Они који нападају Цркву и Светињу, који се ограђују законима, они су везани за земљу, за пропадљивост, нијесу везани за вјечност. Не смијемо дозволити да нам скрнаве Светињу да нам узму оно што је најсветије. Не смијемо дати ону лучу свјетлости за којом ходимо, која нам обасјава пут. Ми том свјетлошћу гледамо и  видимо док ће се они, који мраком ходају, спотаћи“- рекао је отац Синиша.