Bijelo Polje

Otac Siniša Janković poručio sa bjelopoljske litije: Ne smijemo dozvoliti da nam uzmu Svetinje, onu luču svjetlosti koja nam obasjava put

Ime: 12. 03. 20202. OTAC SINISA JANKOVIC BIJELO POLJE; Opis: Ne smijemo dozvoliti da nam uzmu Svetinje, onu luču svjetlosti koja nam obasjava put Tip: audio/mpeg

I ovog četvrtka hiljade Bjelopoljaca sabrale su se na Molebnom kanonu Presvetoj Majci Božijoj u crkvi svetih apostola Petra i Pavla, nakon kojeg je ulicama Bijelog Polja krenula litija u odbranu Svetinja i vjere pravoslavne, protiv bezakonja i koronavirusa, do crkve svetog Nikolaja Mirlikijskog u Nikoljcu.

Velikom broju sabranih vjerinika riječima pastirske pouke obratio se  protojerej Siniša Janković koji je podsjetio na riječi Gospoda našeg Isusa Hrista koje je uputio Svojima apostolima i učenicma: Koji hoće da idu za Mnom, neće hoditi u tami.

,,Oni koji napadaju Crkvu i Svetinju, koji se ograđuju zakonima, oni su vezani za zemlju, za propadljivost, nijesu vezani za vječnost. Ne smijemo dozvoliti da nam skrnave Svetinju da nam uzmu ono što je najsvetije. Ne smijemo dati onu luču svjetlosti za kojom hodimo, koja nam obasjava put. Mi tom svjetlošću gledamo i  vidimo dok će se oni, koji mrakom hodaju, spotaći“- rekao je otac Siniša.