Плакат дочек Никшић

Отац Слободан Јокић најављује свечани дочек новоизабраних Митрополита Јоаникија и Епископа Методија у Саборној цркви у Никшићу

Отац Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки најављује свечани дочек новоизабраних Митрополита Јоаникија и Епископа Методија у Саборној цркви у Никшићу

 

У понедјељак 7. јуна у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, у 18 часова, биће уприличен свечани дочек новоизабраног Митрополита црногорско-приморског Јоаникија и новоизабраног Епископа будимљанско-никшићког Методија.

Protojerej Slobodan JokicТим поводом разговарали смо са протојерејем-ставрофором Слободаном Јокићем, архијерејским намјесником никшићким, који наглашава да су двојица новоизабраних архијереја изданци овог поднебља, изданци духовног расадника блаженопочившег Митрополита Амфилохија.

„Са радошћу смо примили вијест њиховог избора и дочекујемо њих двојицу заједно; Владика Јоаникије долази као архијереј који је водио Епархију будимљанско-никшићку да представи народу новог Епископа који ће, ако Бог да, водити надаље ову светосавску Епархију. Велики су благослови Божји, дакле, у понедјељак 7. јуна, у 18 часова, у Саборној цркви Светог Василија Острошког у Никшићу, биће свечани дочек Митрополита Јоаникија и Епископа Методија. Позивамо вјерни народ да то буде достојанствен и господски дочек, онако како Бог заповиједа, прије свега, молитвени. Никшић је показао да је град Светог Василија, литије никшићке су показале достојанство, да су изнад свих оних подјела које нас оптерећују у свакодневном животу“, казао је отац Слободан.

Са архијерејским намјесником никшићким протојерејем-ставрофором Слободаном Јокићем разговарала је Сенка Чоловић Шумић.