Суђење Никшић

Отац Слободан Јокић о наставку суђења у Никшићу

Име: 08. 11. 2022-Otac Slobodan Jokic; Опис: Отац Слободан Јокић о наставку суђења у Никшићу Тип: audio/mpeg

Отац Слободан Јокић о наставку суђења у Никшићу: “Народ је најбољи судија а наш народ свједочи да нисмо криви и да га нисмо издали“

 

У Основном суду у Никшићу, 7. новембра је настављено суђење високопреосвећеном Митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и осморици свештеника: Слободану Јокићу, Драгану Крушићу, Данилу Зиројевићу, Василију Брборићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу и Николи Маројевићу, којима се на терет ставља кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, због молитвеног хода у Никшићу на празник Светог Василија Острошког Чудотворца, 12. маја 2020. године.

Овим поводом разговарали смо са једним од свештеника протојерејем-ставрофором Слободаном Јокићем архијерејским намјесником никшићким.

Отац Слободан каже са су се на суђењу сви заједно, нас челу са нашим Митрополитом Јоаникијем изјаснили да нису криви.

“Управо због поштовања здравствених мјера, Света литургија коју сам са својом сабраћом свештеницима, на Васкрс те 2020. године, служио у скоро празној цркви можда је један од најтежих тренутака у мом богослужбеном животу, а једнако су били тешки и тренуци притвора који сам провео у понижавајућим условима заједно са својим Владиком Јоаникијем и сабраћом свештеницима. Један дио притвора, због лошег здравственог стања, провео сам у болници под полицијском пратњом. Мислим да је све то био један политички тренутак који је требао да изазове тензије и притисак у народу како би дискредитовао Цркву у вријеме наше борбе за Светиње. Ипак, народ је најбољи судија а наш народ свједочи да нисмо криви и да га нисмо издали већ смо били уз њега и тог дана као и све вријеме“-каже отац Слободан Јокић.