Protojerej Slobodan Jokic

Отац Слободан Јокић: Немојте да сте тужни, Васкрсење Господње ће све надомјестити

Име: 18.04.2020 o.Slobodan Jokic - Niksic; Опис: Васкрс ће бити крајње необичан да служимо, а да нема народа Тип: audio/mpeg

„Васкрс ће бити крајње необичан да служимо, а да нема народа. Радост оног заједничког: Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе! већ сад осјећамо да ће нам фалити, али, Бог ће утјешити и доћи до сваког човјека“, каже у разговору за Радио Светигору протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки.

Он позива вјерни народ да се испоштује благослов који је наша Црква дала о начину прослављања празник Васкрсења Христовог.

„Ми се не бојимо, знамо да се не бисмо заразили, али због слабости многих да се испоштују препоруке. Дали смо дали, а ријеч је у нашим животима увијек имала значење, дакле, да останемоу својим кућама, да ту прославимо Пасху, а, надам се, да ћемо се молитвено дотаћи и сусрети у нашим молитвама. Могу да поручим нашем народу да се молимо за њих, за оне који су оправдано одсутни, да ово што прије прође, да Бог да исцјељења оним који су обољели, да да снаге медицинским радницима, љекарима и свима који се труде. Што се усредније будемо окренемо Господу, у овим данима, то ће прије проћи, а тада ћемо осјетити пуноћу поновног сусрета, поновног загрљаја, тог цјелива љубави који нам је ускраћен. Док то не дође да се припремамо, а велика утјеха биће нам Васкрсење Христово које нам се примакло, тај најдубљи празник, који даје смисао постојања цијелом свијету и који је центар хришћанског живота“, поручује о. Слободан.

Са њим је разговарала Сенка Чоловић Шумић.