Protojerej Slobodan Jokic

Protojerej-stavrofor Slobodan-Jokić

Otac Slobodan Jokić: Nemojte da ste tužni, Vaskrsenje Gospodnje će sve nadomjestiti

Ime: 18.04.2020 o.Slobodan Jokic - Niksic; Opis: Vaskrs će biti krajnje neobičan da služimo, a da nema naroda Tip: audio/mpeg

„Vaskrs će biti krajnje neobičan da služimo, a da nema naroda. Radost onog zajedničkog: Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse! već sad osjećamo da će nam faliti, ali, Bog će utješiti i doći do svakog čovjeka“, kaže u razgovoru za Radio Svetigoru protojerej-stavrofor Slobodan Jokić, arhijerejski namjesnik nikšićki.

On poziva vjerni narod da se ispoštuje blagoslov koji je naša Crkva dala o načinu proslavljanja praznik Vaskrsenja Hristovog.

„Mi se ne bojimo, znamo da se ne bismo zarazili, ali zbog slabosti mnogih da se ispoštuju preporuke. Dali smo dali, a riječ je u našim životima uvijek imala značenje, dakle, da ostanemou svojim kućama, da tu proslavimo Pashu, a, nadam se, da ćemo se molitveno dotaći i susreti u našim molitvama. Mogu da poručim našem narodu da se molimo za njih, za one koji su opravdano odsutni, da ovo što prije prođe, da Bog da iscjeljenja onim koji su oboljeli, da da snage medicinskim radnicima, ljekarima i svima koji se trude. Što se usrednije budemo okrenemo Gospodu, u ovim danima, to će prije proći, a tada ćemo osjetiti punoću ponovnog susreta, ponovnog zagrljaja, tog cjeliva ljubavi koji nam je uskraćen. Dok to ne dođe da se pripremamo, a velika utjeha biće nam Vaskrsenje Hristovo koje nam se primaklo, taj najdublji praznik, koji daje smisao postojanja cijelom svijetu i koji je centar hrišćanskog života“, poručuje o. Slobodan.

Sa njim je razgovarala Senka Čolović Šumić.