Отац Слободан Лукић

Отац Слободан Лукић најављује Тројчинданске свечаности у Старом граду Будва

Име: 06. 06.2022-otac Slobodan Lukic-Trojicindanske svecanosti; Опис: Отац Слободан Лукић најављује Тројчинданске свечаности у Старом граду Будва Тип: audio/mpeg

Протојереј Слободан Лукић парох будвански је за слушаоце Радија “Светигора“ најавио традиционалне Тројичинданске свечаности у Будви које се одржавају поводом градске славе и славе цркве Свете Тројице у Старом граду Будва.

 

Отац Слободан је најавио шта је све предвиђено програмом Тројичинданских свечаности које ће, у организацији  Митрополије црногорско-приморске, Српске православне Црквене општине Будва, почети 11. јуна у 18 часова празничним вечерњим богослужењем са петохлебницом.

-У недељу 12. јуна, на Духове, празнично јутрење почеће у 8 часова, а Света литургија у наставку, у 9 часова.
-Истог дана, празнично вечерње богослужење ће се служити у 18 часова, а у наставку ће Старим градом литију предводити Његово високопреосвештенство Митрполит црногорско-приморски Јоаникије.
-Након литије, у Старом граду на простору између цркава, биће уприличена свечана Тројчинданска академија.

-Другог дана Духова, у понедељак, 13. јула, служиће се Света литургија са почетком у 9 часова, а вечерње богослужење у 18 часова.
-У 19 часова ће бити уприличен концерт хорова “Свети Василије Острошки” из Кумбора и “Свети Јевстатије Превлачки” из Будве.

-У уторак, 14. јуна, трећег дана Духова, Света литургија ће се служити у 9 часова, а вечерње богослужење у 18 часова.
-У 19 часова, у парохијској сали у Старом граду биће отворена изложба слика умјетника Петра Пићана.

Отац Слободан је у другом дијелу разговора говорио о значају рођендана Цркве Христове- Тријичиндана, позивајући своје парохијане али и вјени народ који је у прилици да дође на Духове у Будву да саборно прославимо празник Силаска Светог Духа на апостоле.

Trojicindan Budva