Otac Slobodan Lukić

Otac Slobodan Lukić najavljuje Trojčindanske svečanosti u Starom gradu Budva

Ime: 06. 06.2022-otac Slobodan Lukic-Trojicindanske svecanosti; Opis: Otac Slobodan Lukić najavljuje Trojčindanske svečanosti u Starom gradu Budva Tip: audio/mpeg

Protojerej Slobodan Lukić paroh budvanski je za slušaoce Radija “Svetigora“ najavio tradicionalne Trojičindanske svečanosti u Budvi koje se održavaju povodom gradske slave i slave crkve Svete Trojice u Starom gradu Budva.

 

Otac Slobodan je najavio šta je sve predviđeno programom Trojičindanskih svečanosti koje će, u organizaciji  Mitropolije crnogorsko-primorske, Srpske pravoslavne Crkvene opštine Budva, početi 11. juna u 18 časova prazničnim večernjim bogosluženjem sa petohlebnicom.

-U nedelju 12. juna, na Duhove, praznično jutrenje počeće u 8 časova, a Sveta liturgija u nastavku, u 9 časova.
-Istog dana, praznično večernje bogosluženje će se služiti u 18 časova, a u nastavku će Starim gradom litiju predvoditi Njegovo visokopreosveštenstvo Mitrpolit crnogorsko-primorski Joanikije.
-Nakon litije, u Starom gradu na prostoru između crkava, biće upriličena svečana Trojčindanska akademija.

-Drugog dana Duhova, u ponedeljak, 13. jula, služiće se Sveta liturgija sa početkom u 9 časova, a večernje bogosluženje u 18 časova.
-U 19 časova će biti upriličen koncert horova “Sveti Vasilije Ostroški” iz Kumbora i “Sveti Jevstatije Prevlački” iz Budve.

-U utorak, 14. juna, trećeg dana Duhova, Sveta liturgija će se služiti u 9 časova, a večernje bogosluženje u 18 časova.
-U 19 časova, u parohijskoj sali u Starom gradu biće otvorena izložba slika umjetnika Petra Pićana.

Otac Slobodan je u drugom dijelu razgovora govorio o značaju rođendana Crkve Hristove- Trijičindana, pozivajući svoje parohijane ali i vjeni narod koji je u prilici da dođe na Duhove u Budvu da saborno proslavimo praznik Silaska Svetog Duha na apostole.

Trojicindan Budva