Зочиште

Отац Стефан (Миленковић): Мајка Божија има заступништво и страх за наше душе и наше спасење

Име: 14.10.2021 O. Stefan Zociste; Опис: Отац Стефан (Миленковић) Тип: audio/mpeg

На празник Покрова Пресвете Богородице, 14. октобра 2021. године, у манастиру Св. лекара и бесребреника Козме и Дамјана у Зочишту, на светом српском Косову и Метохији, у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској, Свету литургију предводио је игуман ове светиње, архимандрит Стефан (Миленковић), известио је Радио “Слово љубве”.

Отац Стефан (Миленковић)Отац Стефан је сабранима упутио дивно слово о празнику када је Она као наша Владичица распрострла над нама “благодат Божију која нас штити и чува у њеним молитвама, молитвени покров”.

Пресвета Богородица се “заузима само за оне који су више Марија него Марта”, каже о. Стефан, указујући да сви они који нису у светоме храму и не моле се када треба, нити то чине код својих кућа, нису под покровом Божијим.

“Они који су у Цркви, њима ни врата пакла неће ништа наудити и Мајка Божија, која је наша Владарка у Цркви Божијој, она је та која се зато и за нас моли и плаче”, рекао је о. Стефан подсећајући да су многе иконе проплакале, да покажу како “Мајка Божија има заступништво и страх за наше душе и наше спасење и плаче и видљиво нама, да бисмо знали како она плаче пред Богом за грехе наше”.

“Морамо да се кајемо и ми и да плачемо и тражимо опроштај од Бога, да би Мајка Божија имала могућност да се заузме за нас, да нас Господ погледа”, истиче о. Стефан.

Извор: Радио “Слово љубве”