Отац Стојадин Павловић

Отац Стојадин Павловић поводом 40 година свештеничке службе: Опет бих кренуо свештеничким путем!

Име: 19. 12. 2020 Otac Stojadin Pavlovic 40 godina sluzbe; Опис: Отац Стојадин Павловић Тип: audio/mpeg

Поводом 40 година свештеничке службе протојереј-ставрофор Стојадин Павловић говорио је за Радио Источник. Отац Стојадин за 40 година службовања, прошао је пут од сеоског свештеника у Горњој Трешњици, Бачевцима, Паунама до пароха и намесника ваљевског, да би последњих 11 година службовао у Београду где је директор Патријаршијске управне канцеларије и свештенослужитељ при Храму Светог Саве. 

Подигао је и обновио више храмова, од којих издвајамо дивчибарску цркву јер је то прва богомоља у неком туристичком месту. Приредио је више публикација, монографија, књига од којих посебно место заузимају фотомонографија и документарни филм о десетогодишњици патријарашке службе блаженопочившег Патријарха Иринеја.

Реализовао је више радијских и телевизијских емисија, написао велики број чланака и колумни, али и основао прву црквену телевизију у Србији. Каже да су његов живот обележили успеси и неуспеси, али и да би опет кренуо свештеничким путем. Енергичан, делатан и пун идеја, жели да га здравље послужи и да уме да препозна опасност и зло.

Извор: Радио Источник