Otac Velibor Dzomic

Отац Велибор Џомић за “Слово љубве”: Дужност нам је да чувамо мир

Име: 05. 09. 2020 Otac Velibor Dzomic; Опис: Дужност нам је да чувамо мир Тип: audio/mpeg

Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић, координатор Правног савета Митрополије црногорско-приморске био је данас, 4. септембра 2020. године, гост Радија “Слово љубве” и у разговору који је водила Сања Пановић, о. Велибор је истакао: “Први пут у Црној Гори од 1851. године централна власт је промењена на миран начин у изборном процесу који није био баш равноправан што се тиче осталих учесника који нису били на власти”.

Говорећи о тренутној ситуацији у вези са судским процесима против свештенства Епархије будимљанско-никшићке и Митрополије црногорско-приморске прота Велибор Џомић је подсетио на оно што је од почетка говорио: „То су монтирани процеси и ту нема никакве кривичне одговорности”. Прота Џомић је казао да нам је дужност да чувамо мир – апеловао је на мир и братску љубав и указао на одговорност и еманципованост свештенства пљеваљског поводом инцидената везаног за џамију: „Сви смо то осудили из једнога гласа, из једнога грла, из једне душе.

То су урадили неки безумници и безбожници који не знају ни за Бога ни за светињу. Свештеници су послали сјајну поруку, лидери нове коалиције такође – да ћемо и Хусеин-пашину џамију, светињу наше браће исламске вере, бранити на исти начин као што смо бранили своје православне. То је нама дужност!“, подвукао је о.Велибор Џомић.

Извор: Радио “Слово љубве”

Фото: Радио “Слово љубве”