Питајте свештеника: Отац Слободан Јокић

Питајте свештеника: Отац Слободан Јокић

Име: 06. 06. 2021 pitajte svestenika Otac Slobodan Jokic; Опис: Отац Слободан Јокић Тип: audio/mpeg

Отац Слободан Јокић: “Изабрани Митрополит Јоаникије и Владика Методије, поникли у духовниј башти Митрополита Амфилохија, најљепши су изданци новог духовног рађања у Црној Гори”

 

Otac Slobodan Jokic
Протојереј-ставрофор Слободан-Јокић

Тумачећи на почетку емисије “Питајте свештеника“ Свето Јеванђеље на шесту недјељу по Васкрсењу Христовом, Недјељу слијепог отац Слободан Јокић архијерејски намјесник никшићки је, између осталог, казао да Господ, Својом свјетлошћу, отвара човјеку очи за један бољи свијет у коме ће бити бољи човјек који ће гледати побједитеља таме Господа нашега Исуса Христа.

Отац Слободан је говорио и о предстојећем празнику Вазнесења Господа нашега Исуса Христа- Спасовдану кога ћемо прославити у четвртак 10. јуна, рекавши да са радошћу очекујемо овај празник.

Никшићани ће, каже отац Слободан, са радошћу сјутра у 18 часова Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу дочекати новоизабраног Митрополита црногорско-приморског Јоаникија и новоизабраног Епископа будимљанско-никшићког Методија, који су обојица изникли из рукосада велике духовне баште коју је на најљепши начин узгајао Митрополит Амфилохије.

Поникли из ових крајева Митрополит Јоаникије и Владика Методије ће најбоље разумјети овај народ с којим су и у добру и у злу били једно све ове године“- казао је отац Слободан Јокић.

Емисију “Питајте свештеника“ и духовне поуке оца Слободана Јокића тополо вам препоручујемо за слушање на духовну корист.