Valentina Milekic Etno Grupa Trag

Valentina Milekić članica etno sastava „Trag“ – Foto: micromreza.com

Pjesma “Dogodine u Prizrenu“ do cenzure prva po slušanostu u Crnoj Gori

Ime: 09 10 2018 Razgovor grupa Trag; Opis: Dogodine u Prizrenu-do cenzure prva po slušanostu u Crnoj Gori Tip: audio/mpeg

Do cenzure na društvenoj mreži Youtube na prvom mjestu po slušanosti u Crnoj Gori nalazio se Hip-hop sastav iz Beograda „Beogradski sindikat“ koji je u saradnji sa etno grupom „Trag“ objavio je novu pjesmu o Kosmetu, koju je posvetio „svim našim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji“.

YoutubePjesma je objavljena u subotu na Zadušnice i posle samo dva dana imala je više od pola miliona pregleda, međutim pjesma je izazvala burne reakcije – rekla je za radio „Svetigoru“ Valentina Milekić članica etno sastava „Trag“ iz Republike Srpske.

Milekićeva je rekla da su prijetnje sa Youtube-a su već realizovane, jer je sada znatno komolikovanije pogledati i čuti pjesmu i traži se verifikacija uzrasta pa je sadržaju nemoguće pristupiti ukoliko ste maloljetni.
„Na ju-tjubu se nalaze razni vulgarni sadržaji, pornografija i slično koji ne prolatze nikakvu cenzuru a pjesma koja govori o stradanju jednog naroda se smatra uznemarivajućim sadržajem“ rekla je Milekićeva.

Ona je istakla da se iznenadila kada je od Beogradskog sindikata stigao poziv za saradnju.

„Zapitala sam se koja je to tema koja bi nas mogla okupiti u zajedničkom projektu“ istakla je Milekićeva i dodala da kada je čula da se radi o pjesmi o Kosovu koja je više molitva, naravno bez pozivanja da se nastave ratni sukobu.

Iako se radi konkretno o stradanju našeg naroda, napominje ona, ova pjesma može govoriti o svim žrtvama koje su stradale u bezumnosti rata.

„Ko god je poslušao pjesmu čuo je da se radi faktički o molitvi“, dodavši da su se trudili da stvore vanvremensku stvar koja bi povezivala naš narod sa obije strane Drine kao i sve ljude koji stradaju.

Valentina Milekić pozvala je prije svega svoj narod da u komentarima na ovu pjesmu ne šalju poruke mržne i rata. Kako ona ističe ratovi se ne vode preko Youtube-a i ratovi uopšte i ne treba da se vode.

„Šaljimo poruke mira i ljubavi i iznignimo se iznad mržnje“ – rekla je Valentina Milekić jedan od vokala u etno sastavu „Trag“ čija je saradnja sa Beograskim sindikatom jedna od najslušanijih pjesama na ovim prostorima.