Svetosavnik

Пјевачко друштво “Светосавник“ обиљежило 10 година постојања

Име: 15.10.2018 Mitropolit Svetosavnik; Опис: Пјевачко друштво "Светосавник“ обиљежило 10 година постојања Тип: audio/mpeg

Српско пјевачко друштво “Светосавник“ из Подгорице обиљежило је јубилеј-десет година постојања, предивним концертом који је синоћ одржан у крипти подгоричког Саборног храма Христовог Васкрсења.

Скуп је благословио Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије који је казао да се у Бога нада да ће овом пјесмом васкрснути и манастир Светог Марка који је запустио.

Пропојао је, у ово наше вријеме, овај Саборни храм у Подгорици и други храмови у околини“-рекао је Митрополит Амфилохије и захвалио “Светосавнику“ који дивно и достојно свога имена поје и појаће и убудуће и помолио се да васкрсне и дјечји хор у овом граду.

Он је позвао сва три подгоричка хора да своји саборним појањем обрадују данас страдалног Патријарха Антиохијског Јована десетог и нашег Патријарха Иринеја, који ће у 16 часова посјетити Саборни храм Христовог Васкрсења.

Владика Амфилохије се помолио Богу да се поправе односи између Патријарха Цариградског Вартоломеја и Патријарха Руског Кирила.

Надамо се да ће Патријарси поново служити заједно, ако неће негдје друго, ми их позивамо овдје на овај наш храм, да сви наши хорови појају пјесму Богу и нашим Патријарсима.”