2

Jedinice crnogorske policije obezbjeđuju liturgijsko sabranje na Svaču

Jedinice crnogorske policije obezbjeđuju liturgijsko sabranje na Svaču

Ime: 08.07.2018 Rajo ukljucenje Svac; Opis: "08.07.2018_Rajo ukljucenje Svac". Tip: audio/mpeg

Uprkos pokušaju grupe Albanaca da spriječe, Mitropolit Amilohije bogoslužio na Svaču

 

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijom Sulejmani, odbornikom Demokratske partije – ulcinjske vladajuće koalicije jutros je pokušala da spriječi  Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana  Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

Naime, ova grupa izgrednika pokušala je da onemogući prilaz Crkvi, a predvodnik Sulejmani je kazao da su Mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod „došli da osvajaju“ i da on kao Albanac muslimanske vjere neće to da dozvoli jer, kako je rekao, Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena.

SvacNa pitanje Mitropolita Amfilohija kako to da se kao Musliman miješa u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac.

Nakon guranja, rasprave, negodovanja naših vjernika, policija je obezbjedila da Mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gdje je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije.

Policija je već bila na temeljima Hrama, tako da je Visokopreosvećeni Liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana  Krstiteljana na Svaču.

 

Fono: Rajo Vojinović