Otac Branko Tapušković

Povodom 10. oktobra: Dana mentalnog zdravlja- U Crnoj Gori godišnje u prosjeku 130 samoubistava

Ime: 11.10.2018 O.Branko Tapuskovic Dani mentalnog zdravlja O smoubistvima; Opis: Povodom 10. oktobra- Dana mentalnog zdravlja Tip: audio/mpeg

Povodom 10. oktobra- Dana mentalnog zdravlja uznemirujući podaci: U Crnoj Gori godišnje u prosjeku 130 samoubistava, dok državne apoteke na godišnjem nivou izdaju oko 300.000 kutija antidepresiva

 

Protojerej-stavrofor Branko Tapušković: ,,Nema grijeh koji Bog ne oprašta i nema problema koji je nerješiv“

 

Svaki treći dan jedna osoba u Crnoj Gori oduzme sebi život, a državne apoteke godišnje izdaju oko 300.000 kutija antidepresiva i drugih lijekova za smirenje, objavili su uznemirujuće podatke crnogorski mediji, povodom 10. oktobra- Dana mentalnog zdravlja.

Ovim povodom ragovarali smo sa Protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem parohom podgoričkim.

Bojte se Boga i zapovijesti Njegove držite. Nema problema koji se ne može riješiti i zbog koga smijete dozvoliti sebi da potonete u pakao droge, grijeha i beznađa koje vodi samoubistvu. Dođite i hramove Božije i obratite se svojim duhovim pastirima. Nema grijeha koji Bog ne oprašta i nema problema koji je nerješiv“- koji je nerješiv poručuje otac Branko.

Prema podacima Uprave policije, u prosjeku 130 osoba godišnje izvrši samoubistvo, ali statistika Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) kaže da je broj samoubistava u Crnoj Gori makar upola manji.