Dscn1315

Празник Светог Пантелејмона прослављен у Високим Дечанима

Име: 10. 08. 2019. Sveti Pantelejmon u Decanima; Опис: СКУД "Извор“ из Париза подијелило помоћ дјеци Метохије Тип: audio/mpeg

СКУД “Извор“ из Париза подијелило помоћ дјеци Метохије

На празник Светог Пантелејмона  у петак 9. августа свештеник Игор Карановић парох у Дебељачи код Панчева  служио је Свету литургију у манастиру Високи Дечани уз саслужење оца Владана Вукомановића, недавно рукоположеног свештеника у Тутину и уз дивно појање дечанских монаха.

У току богослужења освештано је славско жито, поводом крсне славе оца Данила Дечанца. Отац Игор је већ неколико дана са са својом дјецом у манастиру Дечани па је у разговору са сестром Оливером Радић новинаром и професором из Ораховца подијелио своје утиске, али и послао благослове велике Дечанске светиње нашим слушаоцима.

Након Литургије у Дечанима чланови СКУД ,,Извор“ из Париза су, у сарадњи са манастиром Дечани и оцем Исаијом, подијелили поклоне и новчану помоћ за 63-оје дјеце из различитих дијелова Метохије ( Ораховац, Велика Хоча, Рудице, Осојане и друга). Дјеца су са родитељима  дошла у манастир, тако да се на манастирском чардаку гдје су им дарови уручени, окупила Метохија у малом.

О акцији ,,Срцем за срце Србије” која се поновила већ  десети пут Оливера Радић је разговарала са Далибором Игњатовићем предсједником друштва и Дубравком Стијовић секретаром СКУД ,,Извор“ из Париза као организаторима и координаторима акције.

На тонском запису благодаримо сестри Оливери Радић из Ораховца.