Фото: © Kompanija Novosti

Предсједник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић говори о недавно пронађеној масовној гробници у Ђаковици и страдању српског народа на Светој српској земљи- Косову

Име: 05.06.2018 SIMO SPASIC DJAKOVICA; Опис: На периферији Ђаковице пронађена је масовна гробница Тип: audio/mpeg

На периферији Ђаковице пронађена је масовна гробница у коју су, како се сумња, бацана тијела отетих и звјерски убијених Срба. Тијела убијених су годинама трулила на депонији, а сумња се да се се у њој налазе посмртни остаци двадесетак људи.

Предсједник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији г. Симо Спасић каже да је вијест о масовној гробници узнемирила Србе чији би се најмилији могли наћи у њој. Патолози из Комисије за нестала лица у сарадњи са патолозима ЕУЛЕКСА раде на расвјетљавању овог злочина а посмртни остаци ће бити однијети на Институт за патологију ЕУЛЕКСА у Приштини, тако да би убрзо требало да буде урађена ДНК анализа и откривен идентитет пронађених.

Ово Удружење ће 14. маја, у Спомен соби Косметских жртава, у палати ,,Београд“ у Београду обиљежити 20.-у годишњицу од отмице прве српске жртве на Косову и Метохији.

Djakovica Masovna Grobnica 2“Тог дана отет је мој рођени  брат Жарко Спасић из копа Белаћевац, а касније и мој други брат Вељко Спасић. По нашим евиденцијама од 1998.године, од прве жртве Жарка Спасића до задње жртве Оливера Ивановића,  киднаповано је и убијено 2.500 Срба. Рачунајући и жртве страдале од НАТО агресије од Кошара до Хоргоша цифре достижу и преко 3.670 несталих и убијених Срба и неалбанаца на простору цијеле Србије“-каже Сасић.

Он додаје да су из Удружења упутили писма челницима државе Србије:

“Ми одговорно тврдимо да се испод пута Приштина-Бондстил-Дреница-Метохија-Жута кућа-Тирана налазе масовне гробнице Срба које су бетониране аутопутем, и бојим се да никад нећемо званично сазнати гдје се налазе наши мученици“-каже г. Симо Спасић.

Фото: © Kompanija Novosti