Foto: © Kompanija Novosti

Predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić govori o nedavno pronađenoj masovnoj grobnici u Đakovici i stradanju srpskog naroda na Svetoj srpskoj zemlji- Kosovu

Ime: 05.06.2018 SIMO SPASIC DJAKOVICA; Opis: Na periferiji Đakovice pronađena je masovna grobnica Tip: audio/mpeg

Na periferiji Đakovice pronađena je masovna grobnica u koju su, kako se sumnja, bacana tijela otetih i zvjerski ubijenih Srba. Tijela ubijenih su godinama trulila na deponiji, a sumnja se da se se u njoj nalaze posmrtni ostaci dvadesetak ljudi.

Predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji g. Simo Spasić kaže da je vijest o masovnoj grobnici uznemirila Srbe čiji bi se najmiliji mogli naći u njoj. Patolozi iz Komisije za nestala lica u saradnji sa patolozima EULEKSA rade na rasvjetljavanju ovog zločina a posmrtni ostaci će biti odnijeti na Institut za patologiju EULEKSA u Prištini, tako da bi ubrzo trebalo da bude urađena DNK analiza i otkriven identitet pronađenih.

Ovo Udruženje će 14. maja, u Spomen sobi Kosmetskih žrtava, u palati ,,Beograd“ u Beogradu obilježiti 20.-u godišnjicu od otmice prve srpske žrtve na Kosovu i Metohiji.

Djakovica Masovna Grobnica 2“Tog dana otet je moj rođeni  brat Žarko Spasić iz kopa Belaćevac, a kasnije i moj drugi brat Veljko Spasić. Po našim evidencijama od 1998.godine, od prve žrtve Žarka Spasića do zadnje žrtve Olivera Ivanovića,  kidnapovano je i ubijeno 2.500 Srba. Računajući i žrtve stradale od NATO agresije od Košara do Horgoša cifre dostižu i preko 3.670 nestalih i ubijenih Srba i nealbanaca na prostoru cijele Srbije“-kaže Sasić.

On dodaje da su iz Udruženja uputili pisma čelnicima države Srbije:

“Mi odgovorno tvrdimo da se ispod puta Priština-Bondstil-Drenica-Metohija-Žuta kuća-Tirana nalaze masovne grobnice Srba koje su betonirane autoputem, i bojim se da nikad nećemo zvanično saznati gdje se nalaze naši mučenici“-kaže g. Simo Spasić.

Foto: © Kompanija Novosti