Sasa Janjic

Прекинут управни поступак против оца Саше Јањића из Пљеваља

Управа полиције – Регионални центар граничне полиције “Сјевер”, Станица граничне полиције у Пљевљима, донијела је јуче рјешење којим се прекида управни поступак против протојереја-ставрофора Саше Јањића, архијерејског намјесника пљеваљског, којим му је наложено да до 25. јуна ове године напусти територију Црне Горе са мјером забране уласка до 25. јуна 2021. године.

У образложењу рјешења се наводи да се о боравку свештеника Јањића још од 2014. године води поступак пред другим државним органима : “Сагледавајући чињенично стање и податак да раније започети управни поступак у вези са боравком Јањић Саше у Црној Гори је у току пред другим органом, то је у смислу, члана 104 став 2 Закона о управном поступку предметни поступак ваљало прекинути… Прекид овог поступка траје док се претходно питање – поступак пред Министарством унутрашњих послова по рјешењу Управног суда Црне Горе број У918/ 2014 од 28.10. 2014. године не оконча”.

Станица граничне полиције у Пљевљима 18. јуна је донијела рјешење да свештеник Јањић за седам дана напусти Црну Гору, на које је његов правни заступник адвокат Јосиф Мићковић 23. јуна уложио жалбу у којој је навео да је прота још у јуну 2011. године поднио захјев за одобрење привременог боравка и да тај поступак још није ријешен. Против одлуке о депортацији оца Јањића, као и прогона других свештеника СПЦ након доношења неуставног Закона о слободи вјерописповјести од тадашњег режима, свој глас је подигао велики број грађана Црне Горе.

Весна Девић