Отац Синиша Смиљић

Преко хиљаду Улцињана, око 70 Албанаца, потписало петицију подршке о. Синиши Смиљићу

Више од хиљаду Улцињана, међу којима је и око 70 Албанаца, потписало је петицију подршке о. Синиши Смиљићу, која је јуче покренута у Улцињу.

У најновијем прогону власти на Цркву и свештенство, против протојереја Синише Смиљића, улцињског пароха, недавно је покренут поступак отказивања боравка у Црној Гори, гдје живи од своје 15 године. Ако власт истраје у својој намјери он и његова породица биће принуђени да напусте Улцињ и Црну Гору.

Потписивање петиције је почело јуче и трајаће још данас. Сви који желе да дају подршку оцу Синиши петицију могу потиписати испред Храма Светог Николе у Улцињу или на https://www.peticije.online/

Недавно је Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, приликом обиласка манастира Светога Василија Острошкога на Бриској гори код Улциња, чији су конаци срушени 10. јуна ове године од стране обезбожене власти, казао да ово што се догађа овдје се не догађа нигдје у свијету, да власти пошаљу противтерористичке јединице на четири монахиње, као да су терористи, и да пријете протјеривањем о. Синише Смиљића, али и других свештеника.

Данас се по позиву у станицу Граничне полиције у Пљевљима јавио и архијерејски намјесник пљеваљски протојереј-ставрофор Саша Јањић. Претпостаља се да је то увод у његову депортацију с обзиром да је држављанин БиХ.

Весна Девић