Slavko Krstajic

Преминуо Славко Крстајић

На празник Преподобне Теодоре и Преподобних Сергија и Германа, у 65-ој години живота, у Господу се упокојио наш брат у Христу Славко Крстајић

 

Славко је био оснивач и директор Агенције за поклоничка путовања Митрополије црногорско-приморске „Одигитрија“, координатор Економског савјета и дугогодишњи члан Епархијског савјета и Епархијског Управног одбора наше Митрополије.

Својим савјесним, преданим и стручним радом чинио је много на унапређењу вјерског туризма у Митрополији црногорско-приморској, а тиме и у читавој Црној Гори.
Пребројати се не могу они који су управо благодарећи „Одигитрији“ и Славку стигли да узму благослов са Гроба Господњег, обиђу чувена поклоничка мјеста у Русији, Румунији, Бугарској, Украјини, Грчкој, Белорусији, Албанији, Италији и другим земљама.

Свету Гору и Хиландар је носио у срцу и трудио се да ту своју љубав према овим светим мјестима пренесе и онима са којима се сусретао, те би често људи слушајући његова искуства о сусрету са Светом Гором пожељели да виде и доживе исто што и он.

Дуги низ година је био предсједник одјељења за западни Балкан Међународног фонда јединства православних народа, који је од свога оснивања 1995. године под покровитељством Московске патријаршије.

Био је и предсједник Императорско православно-палестинског друштва.

Један је од аутора књиге Трговци душама; дукљанско-монтенегрински вјерски трафикинг у свјетлости докумената.

Учествовао је великом броју научних скупова.

Заједно са својом породицом био је приложник Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици и Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару.

Последњих година свога живота много се трудио око подизања будућег саборног храма на Жабљаку, гдје је био и предсједник одбора за градњу.

Био је поносни отац Сандре и Теодора и вољени супруг др Љиљане, педијатра у будванском Дому здравља.

Сахрана драгог нам брата Славка обавиће се сјутра 25. септембра у 14 часова на Жабљаку.

Вјечан спомен и Царство небеско!