Приче из давнине

Приче из давнине XXXIX

Име: Price iz Davnine 039 - Zoran Grgurevic - Majcin amanet; Опис: Мајчин завјет- наратор је покојни Душан Никлановић Тип: audio/mpeg

Записати оно што је достојно сјећања, оно чега морамо да се сјећамо и преносимо долазећим покољењима – дио је културе памћења. Богат духом наш народ је одувијек имао памтише, нараторе, казиваче, мајсторе усменог приповиједања, пјеснике, гусларе, златоусте, који су својим сјећањем чували традицију, памтили разум светог крштења и умјећем причања преносили ризницу народног предања будућим нараштајима. Тако се, поред осталог, чувао културни идентитет српског народа.

Да заборав не би расплео пређу и избрисао приче из давнине и да бисмо имали шта да памтимо, записали смо албум успомена памтиша који су се већ уградили у будућност чувајући прошлост. Биљежење прошлости је сагледавање будућности.

У новим Причама стара репортажа под називом Мајчин завјет, чији је аутор бивши колега Зоран Гргуревић, а наратор је покојни Душан Никлановић. који је прошао словеначку голготу ’45 године.