Prof Blagoje Rajkovic

Катедра: Проф. Благоје Рајковић- Побједе цркве кроз историју

Име: 15.04.2019 Katedra prof. Blagoje Rajkovic CRKVA KROZ VJEKOVE; Опис: Проф. Благоје Рајковић- Побједе цркве кроз историју Тип: audio/mpeg

Сва гоњења која су подизана кроз историју  и која се још увијек подижу против Цркве, нису показала резултате које су гонитељи очекивали, оцијенио је професор Цетињске богословије  Благоје Рајковић на предавању која се одржавају током Великог поста четвртком у ризници Српске православне црквене општине Котор.

Свака људска намисао, макар трајала вјековима, наставља даље, неумитно пропада  и остаје утиснута само на страницама историје као свједочанство и опомена будућим покољењима.

Вријеме од деведесетих наовамо, карактерише талас вјерског препорода, који је особито изражен на теритотији Митрополије црногорско-приморске, гдје је антирелигијска кампања претходнога периода оставила нарочито сурове послиједице. Међутим, проблемима са којима се Црква сусреће ту није дошао крај. Ти проблеми су у најмању руку двојаки. Једни долазе изнутра од чланова Цркве који још увијек нису довољно уцрковљени, а други споља од оних који нису чланови Цркве, али желе да контролишу црквени живот. Суочавање са овим проблемима није пријатно и исход борбе се чини неизвјестан“, каже Рајковић.

У четвртак 18. априла у ризници СПЦО Котор биће приређена промоција новог издања књиге „Свети Сава у Боки“ аутора Васка Костића.