Episkop Fotije

Записи о епархији на “Јутјуб” каналу

Пројекат: Видео записи епархије зворничко-тузланске  је замишљен као видео шематизам Епархије у мисији ширења богоугодног и корисног садржаја на интернету.

Епархија зворничко-тузланска покренула је данас пројекат видео-записа о свом дјеловању у мисији ширења богоугодног и корисног садржаја на интернету, објављено је на сајту епархије.

“Суштина је завољети Цркву и завољети Христа”, ријечи су Његовог преосвештенства епископа Фотија поводом емитовања прве емисије “Записи епархије зворничко-тузланске” на “Јутјуб” каналу епархије у којем је представљен Манастир Светог Василија Острошког у Бијељини, у којем се налази и Владичански двор.

Владика Фотије каже да је мисија Цркве првенствено да кроз богослужење охристовљује народ, а као њену важну улогу истиче и бригу о сиротињи кроз хуману дјелатност.

Према његовим ријечима, Епархија настоји да кроз издавачку дјелатност његује културу читања богословских књига, да се људи поуче спасењу, а емитовањем видео-записа о животу Цркве и народа на овим просторима да ту ријеч о добром приближи људима и кроз савремене начине комуникције.

У записима ће бити представљени епархијски манастири и њихови игумани, потом парохијске цркве и службујући свештеници, а услиједиће и циклус разговора са људима из друштвеног живота заједнице, професорима, умјетницима, спортистима, о томе како они виде своје служење народу.

Видео-записи дио су дјелатности Информативне службе епархије, а музика кориштена у емисијама су инструментали пјесама епископа Фотија.

Уредник информативне службе: јереј Дражен Ракић Аутор емисије, наратор и монтажер: Зоран Лукић Сниматељ и монтажер: Милан Лукић Музика кориштена у емисијама: Инструментали пјесама Епископа Фотија Инструментали снимљени у студију Срђана Бојића у Бијељини који је задужен за аранжман, микс и мастеринг истих.