10 godina mature Xiii generacije obnovljene Cetinjske bogoslovije ‎(2004 2008)

10 godina mature XIII generacije obnovljene Cetinjske bogoslovije ‎(2004-2008)

Proslava 10 godina mature XIII generacije obnovljene Cetinjske bogoslovije ‎(2004-2008)

Ime: 14.04.2018 10. G MATURE 13. GENERACIJE BOGOSLOVACA 1; Opis: Proslava 10 godina mature XIII generacije obnovljene Cetinjske bogoslovije ‎(2004-2008) Tip: audio/mpeg

Sa blagoslovom Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija, učenici XIII generacije obnovljene Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog ‎(2004-2008), čiji je razredni starešina bio protojerej mr Arsenije Radović, proslavili su desetogodišnjicu mature na Cetinju u subotu 14./1. aprila 2018. godine.

Proslava je otpočela Svetom Liturgijom u Cetinjskom manastiru, a služili su je sa jeromonahom Justinom Mrenovićem sveštenici iz generacije. Načalstvovao je sveštenik Miloš Crepulja paroh pljevsko-mujdžićki iz eparhije bihaćko-petrovačke, sasluživali su sveštenici Ivan Ilić paroh planski iz eparhije kruševačke, Nikola Skopljak paroh bjelopoljski iz eparhije budimljansko-nikšićke, Spasoja Radovanović paroh špionočki iz eparhije zvorničko-tuzlanske, Bojan Radunović paroh gornjepolimski i gusinjski i Stefan Milovanović paroh jasikovački iz eparhije budimljansko-nikšićke.

Iz generacije na liturgiji su sa Cetinjskim bogoslovcima pojali g. Stefan Sremac iz Šida, g. Radan Šarić iz Jajca i g. Goran Bogdanović iz Bjeljine, a prisutan je bio i đakon nevesenjski Ratko Zubac iz eparhije zahumsko-hercegovačke.

Posle pričešća sabranim učenicima i svim prisutnim u ime svoje generacije obratio se sveštenik Nikola Skopljak, koji je zablagodario Gospodu i Svetom Petru Cetinjskom na blagoslovu da budu đaci ove velike škole.

Na kraju liturgije odslužili su pomen za upokojenje svog brata iz generacije Dimitrija Mitića iz Zrenjanina koji se upokojio 26. decembra 2005. godine.

Posle cjelivanja cetinjskih svetinja i molitve Svetom Petru Cetinjskom, obišli su zgradu Cetinjske bogoslovije.

Praznovanje je nastavljeno svečanim ručkom sa učenicima i profesorima bogoslovije.

U ime rektora protojereja-stavrofora Gojka Perovića i razrednog starešine protojereja mr Arsenija Radovića i ostalih profesora, učenike XIII generacije pozdravio je đakon Pavle Lješković i izvršio prozivku prisutnih, koji su se predstavili gde su na parohijama i na poslušanjima širom eparhija naše pomjesne Crkve.

Učenicima XIII generacije obnovljene Cetinjske bogoslovije, želimo blagoslovenu proslavu desetogodišnjice mature i da ih blagoslov Svetog Petra Cetinjskog prati u sve dane njihovih života.

Aleksandar Vujović, profesor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog