Прослава јубилеја Кола српских сестара Херцег Нови

Прослава јубилеја Кола српских сестара Херцег Нови

Коло српских сестара Херцег Нови прославља 30 година од обнове рада Удружења, а овај значајан јубилеј биће обиљежен пригодним манифестацијама насловљеним „Дани Кола српских сестара Херцег Нови“.

Прослава почиње 21. септембра, на празник Рођења Пресвете Богородице који је и слава Кола. Традиционално ће у манастиру Савина бити служена архијерејска литургија, а послије сијечења колача биће приређен пригодан културно-умјетнички и духовни програм у порти манастира.

-У сриједу ујутру, 22. септембра у цркви Светог Спаса на Топлој биће служен парастос Олги и Мирку Комненовић. Истога дана увече, од 19 часова, дворишту Градског музеја „Мирко Комненовић“ биће одржан пригодан и богат културно-умјетнички и духовни програм. У случају кише програм ће бити одржан и Дворани „Парк“.

За 23. септембар је планиран одлазак у Подгорицу гдје ће се сестре поклонити гробу блаженопочившег митрополота Амфилохија коме ће бити служен парастос. Планирано је и да се донира помоћ Народним кухињама у Црној Гори. Коло српских сестара ће и ове године својим добротворима додијелити захвалнице и повеље, саопштавају из Кола.

Сви програми биће одржани уз поштовање епидемиолошких мјера.

Извор: Радио Телевизија Херцег Нови