Vladika Metodije Liturgija Klicevo 5

Proslavljena hramovna slava crkve Bogorodice Trojeručice u Kličevu

Ime: 25. 07.2022-Vladika Metodije i otac Sergije-Klicevo; Opis: Proslavljena hramovna slava crkve Bogorodice Trojeručice u Kličevu Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Metodije služio je, na praznik Ikone Presvete Bogorodice Trojeručice, u ponedjeljak 25. jula 2022. godine, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u crkvi, posvećenoj Bogorodici Trojeručici, koja se gradi u nikšićkom prigradskom naselju Kličevo.

Vladici je sasluživalo više sveštenika i sveštenomonaha iz Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhija budimljansko-nikšićke i zvorničko-tuzlanske uz molitveno učešće brojnog vjernog naroda.
Liturgiju je pojanjem pratio hor Prepodobne majke Angeline.

Po odsluženoj Liturgiji i pričešća vjernika osveštan je i prelomljen slavski kolač i žito.

Prazničnom sabranju obratio se Preosvećeni vladika Metodije, čestitajući današnji veliki i divni praznik – Ikone Bogorodice Trojeručice.

Zajedničarenje je nastavljeno uz bratsku trpezu ljubavi za sve prisutne, koju su, sa velikom ljubavlju i pažnjom pripremili: Crkveni odbor za izgradnju hrama i nadležni paroh protojerej-stavrofor Velimir Jovović.

Održan je prigodan kulturno-umjetnički program u kojem je besjedu o današnjem prazniku proiznio arhimandrit Sergije (Rekić), nastojatelj manastira Ostroga.