Otac Predrag Krstovdan

Прослављена слава црквишта посвећеном Воздвижењу Часног Крста

Име: 28.09.2019 O. Predrag Scepanovic slava Hrama Vozdvizenja Casnog Krsta; Опис: Прослављена слава црквишта посвећеном Воздвижењу Часног Крста Тип: audio/mpeg

И овог 2019-ог Љета Господњег, као и претходних  година  прослављена је слава црквишта, подно Вељег брда, у мјесту Лужани, посвећена Воздвижењу Часног Крста

Славску Литургију је служио протојереј Предраг Шћепановић, уз помоћ  вјерног народа Толошке парохије, који је и овог прелијепог сунчаног дана дошао да принесе своје молитве, између осталог и за обновљење и ове светиње Божије.

Dsc 0420Отац Предраг је истакао да га многи питају када ће кренути обнова, и нагласио да је обнова у свима нама и да обнављајући себе молитвено, посјећујући Светиње и васпитавајући дјецу, обнављамо и храм. На крају је пожелио да свима “роди винова лозица, а у пољу пшеница бјелица, а у кући све здрава дјечица“.

Након  Свете службе Божије, настављено је саборовање уз тзв. толошки сто љубави, гдје се сав народ Божији и тјелесно окријепио захваљујући кумовима славе, црквеном одбору и сваком понаособ који је од свог срца донио уздарје.

Смиља Влаовић