Viber Image 2020 05 03 16 06 27

Proslavljena slava paraklisa posvećenog Vladiki Nikolaju u manastiru Sveti arhangeli kod Prizrena

Ime: 03. 05. 2020 Otac Isidor Sveti Arhangeli; Opis: Proslavljena slava paraklisa posvećenog Vladiki Nikolaju u manastiru Sveti arhangeli kod Prizrena Tip: audio/mpeg

Na drugu nedjelju po Vaskrsu posvećenu ženama mironosicama i praznik Svetog Vladike Nikolaja ohridskog i žičkog paraklis posvećen srpskom Zlatoustu, u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena proslavio je svog nebeskog pokrovitelja.

Slava kapele proslavljena je u konaku manastira u krugu manastirske obitelji, bez prisustva vjernika kako bi bile ispoštovane mjere zabrane okupljana izazvane korona virusom. Svetim bogosluženjem načalstvovao je jeromonah Isidor (Jagodić), zamjenik rektora Prizrenske Bogoslovije uz sasluženje igumana ove Svete obitelji Arhimandrita Mihaila i sveštenika Jovana Radića paroha prizrenskog i profesora Bogoslovije Svetoh Kirila i Metodija.

Čestitajući ocu Mihailu i ostaloj bratiji Svetih arhangela slavu, otac Isidor je u propovijedi, na čijem tonskom zapisu blagodarimo ocu Jovanu Radiću, kazao da je Sveti Vladika Nikolaj zlatousti propovijednik vaskrsloga Hrista (kako se kaže u troparu).

Došavši i vidjevši, kao i žene mironosice, na svom ličnom nivou, prazan grob Vaskrsloga Hrista Sveti Vladika Nikolaj je propovjedao radost vaskrsenja Hristovoga onom širinom duha koju su nosili sveti apostoli. Sveti Vladika je do kraja Vaseljene propovijedao da je Hristos vaskrsao i da je On Bog naš“-kazao je jeromonah Isidor Jagodić.