Episkop Joanikije

Proslavljena Sveta Marija Magdalina – slava Eparhije budimljansko-nikšićke

Ime: 04. 08.2019 Slava Eparije Budimljansko-niksicke; Opis: Slava Eparhije budimljansko-nikšićke Tip: audio/mpeg

Torženstvenim liturgijskim sabranjem, u katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke – Đurđevim Stupovima, juče, 4. avgusta proslavljen je praznik Svete Marije Magdaline, koja je, sa Svetim velikomučenikom Georgijem pobjedonoscem, pokroviteljica ove svete obitelji i obnove ove Episkopije svetosavske.  

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije uz sasluženje sveštenstva i sveštenomonaštva iz Mitropolije crnogorsko-primorske i više Eparhija, kao i gostujućeg sveštenika iz Ruske pravoslavne crkve.

Liturgijsko sabranje molitveno su uveličali mnogobrojni vjernici iz beranskog kraja i drugih mjesta Crne Gore, uvaženi gosti i prijatelji Eparhije i manastira Đurđevi Stupovi.

Episkop Joanikije, tokom Liturgije, jeromonaha Evstatija Dragojevića, sabrata manastira Đurđevi Stupovi, proizveo je u čin protosinđela.

Praznik Svete Marije Magdaline, koji je slava obnovljene Episkopije budimljansko-nikšićke, čestitao je protojerej Ostoja Knežević, starješina Sabornog hrama u Nikšiću.