А1 Емисија

Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић: Ускоро ће бити елиминисане све спорне и дискриминаторне одредбе Закона о слободи вјероисповијести

Гостујући на ТВ А1 у оквиру емисије Клуб А, протојереј-ставрофор др Велибор Џомић говорио је о односима Црве и државе кроз историју. Осврнуо се на важност регулисања односа између Спрске Православне Цркве и данашње државе Црне Горе. Истакао је да тај однос треба уредити у складу са свим домаћим и међународним правним прописима, што није био случај у припреми и доношењу безаконог Закона који је изазаво велику узнемиреност код људи. Изразио је очекивања да ће ускоро бити елиминисане све спорне, дискриминаторне одредбе важећег Закона.

У емисији је било ријечи и о новој књизи оца Велибора Џомића ”Српска Црква и модерна државност“.

Подсјећамо да је у издању ”Института за српску културу” из Никшића објављена монографија ”Српска Црква и модерна државност“ протојереја-ставрофора др Велибора Џомића. Рецензенти књиге су универзитетски професор др Саво Марковић, правни историчар, и научни саветник др Недељко Радосављевић, историчар из Историјског института из Београда. Монографија је посвећена 800. годишњици аутокефалности Српске Православне Цркве (1219-2019.) и 800. годишњици од оснивања Епископије Зетске (1220-2020).

У наставку цијела емисија.