Protojerej stavrofor prof. dr Dragomir Sando

Protojerej-stavrofor prof. dr Dragomir Sando

Protojerej-stavrofor prof. dr Dragomir Sando: Čuvajmo vjeru našu istinitu

Ime: 02.12.2018 Otac Dragan Sando Podgorica; Opis: Protojerej-stavrofor prof. dr Dragomir Sando Tip: audio/mpeg

U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici danas, 2. decembra, 27. sedmice po Pedesetnici, odslužena je Sveta liturgija.

Ovim evharistijskim sabranjem načalstvovao je protojerej-stavrofor Dragomir Sando, uz sasluženje protojerejâ-stavroforâ : Dragana Mitrovića, Dalibora Milakovića, kao i protojereja Mirčete Šljivančanina i đakona Leke Vujisića.

Protojerej-stavrofor prof. dr Dragomir Sando vanredni profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsjednik Odbora za vjersku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke na poziv Njegovog Visokopresoveštenstva Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija kao i protojereja Mirčete Šljivančanina koordinatora Katihetskog odbora Mitropolije, boravi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori. Profesor Sando je juče učestvovao na veličanstvenom seminaru vjeroučitelja Mitropolije crnogorsko-primorske u manastiru Stanjevići.

Sabranima koji su toržestveno proslavili nedjeljni praznični dan, otac Dragomir je govorio o značaju blagodarnosti i zahvalnosti Bogu, kao i o značaju života ispunjenog dobrodetelji, sastradavanja, staranja o bližnjima, kao i ljubavlju, budući da na taj način najbolje gradimo i ugrađujemo sebe u život vječni – neprolazni sa Onim koji nas najviše voli, a to je Bog ljubavi, Sveta Trojica: Otac, Sin i Duh Sveti.