Радинко Крулановић

Радинко Крулановић

Радинко Крулановић најавио промоције своје збирке пјесама AD FONTES у Никшићу и Подгорици

Име: 02.04.2019 Krulanovic AD FONTES; Опис: Радинко Крулановић најавио промоције своје збирке пјесама AD FONTES Тип: audio/mpeg

Крулановић: “AD FONTES значи повратак сопственим изворима, култури и духовности“

Гост у студију нашег Радија био је Радинко Крулановић који је најавио промоције своје нове збирке пјесама AD FONTES које ће бити одржане у четвртак 4. априла у Парохијском дому у Никшићу и у петак 5. априла у Књижари Матице српске (Римски трг 50/1) у Подгорици.

На промоцији у Никшићу говориће: проф. др Јелица Стојановић, протојереј Миодраг Тодоровић, др Марија Јефтимијевић Михајловић и аутор. Уз учешће музичке групе Џанум, поезију ће говорити и програм водити проф. Марија Јелић.

На промоцији књиге у Подгорици учествоваће др Марија Јефтимијевић Михајловић, мр Милорад Дурутовић, проф. Маја Симовић и аутор, поезију ће говорити модератор вечери проф. Марија Јелић уз учешће солисте Бранке Зечевић.

Радинко Крулановић рођен је 26. 02. 1970. у Никшићу, гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Филозофском факултету у Никшићу, смјер Философија. Радио као професор философије и логике у гимназији „Стојан Церовић“ од 1989. до 2002. године. Од 2002. до 2004. године радио као помоћник директора гимназије „Стојан Церовић“ кад и остаје без посла због неприхватања преименовања српског језика у матерњи. Од 2009. извршни је директор Д. О. О. Гласника (Књижара Матице српске). Објавио три збирке поезије: Тишином ти говорим (2016), Ријечи које не дајем олако (2017), Ad fontes (2019) године (издавач:Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори).