Otac Luka Anic

 Радио Светигора: Стазом учитеља љубави – Осма воштаница духовном оцу

Име: 08. 02. 2021 Osma vostanica ocu Luki; Опис: Емисија сјећања на блаженог спомена Оца Луку (Анића) Тип: audio/mpeg

Емисија сјећања на блаженог спомена Оца Луку (Анића) поводом осме годишњице од његовог упокојења

Поводом осме годишњице блаженог уснућа блаженопочившег Архимандрита Луке (Анића) у термину емисије Катедра на таласима Радија ,,Светигора“ доносимо емисију сјећања на нашег драгог оцу Луки у којој су 2018. године, поводом пете годишњице његовог упокојења говорили његов духовни отац- блаженопочивши Митрополит Амфилохије, Преосвећени Владика пакрачко-славонски Јован (Ћулибрк), Архимандрит Бенедикт (Јовановић), блаженог спомена протојереј-ставрофор Момчило Кривокапић, протојереј-ставрофор Радомир Никчевић архијерејски намјесник херцегновски и Добрана Богдановић, а ту је и текст сјећања монахиње Теодоре из манастира Ваведење у Београду, мјеста гдје је душа оца Луке крштена.

Ова воштаница, уз осму годишњицу од упокојења оца Луке, проткана је његовим духовним поукама, којима је обогатио наше душе и срца као и програм нашег Радија “Светигора“ и писмима која нам шаљу наши драги пријатељи и слушаоци који су га вољели, слушали и познавали или упознавали уз програм нашег Радија.

У емисији можемо чути и пјесму “Зашто милозвучно звоне звона Дајбабског Светог Симеона” коју је Јеромонах отац Серафим Петковић из манастира Свете Тројице у месту Бјеле Воде код Љубовије, посветио оцу Луки.

Благодаримо драгим људима који су познавали и вољели оца Луку, који су учествовали у емисији или помогли својим молитвама, савјетима и љубављу како би се саборно сјетили учитеља љубави.

Слободанка Грдинић