КИМ

Разговор Оливере Радић са предсједником Привременог органа општине Ораховац Александром Мицићем

Име: 28.04.2020 Aca Micic; Опис: Разговор Оливере Радић са предсједником Привременог органа општине Ораховац Александром Мицићем Тип: audio/mpeg

Разговор Оливере Радић новинара и професора из Ораховца са предсједником Привременог органа општине Ораховац Александром Мицићем, који је снимила 28.април 2020. Оливера је са Александром разговарала о ситуацији са вирусом ковид 19 у општини Ораховац, посебно код српског становништва, али и о помоћи у брашну коју је на Косово и Метохију преко Епархије рашко-призренске послала ХО “Срби за Србе” из Београда.

Додајте и то да нам је Ђорђе Бојовић један од чланова организације Срби за Србе рекао да је у Метохију преко Епархије рашко-призренске, а на предлог манастира Дечани, послато 18 тона брашна.

Брашно је намењено за породице у Ораховцу, Великој Хочи, Гораждевцу, Осојану и осталим повратничким местима. Новчана средства за куповину брашна је осим ХО ,,Срби за Србе” прикупила и ХО ,,Млади за Космет” из Подгорице. Срби за Србе су, претходно, за запослене и кориснике народних кухиња послали и 1.200 заштитних маски, а ускоро ће реализовати и своју традиционалну велику Васкршњу акцију на Косову и Метохији.

При самом крају је и изградња куће за породицу Ристић из села Јанина Вода коју такође финансира ова организација.