Momcilo Vuksanovic

Разговор са др Момчилом Вуксановићем поводом прикупљања потписа подршке за поништење одлуке Владе Црне Горе о признању ткз. државе Косово

Име: 23.06.2018 MOMCILO VUKSANOVIC; Опис: "23.06.2018_MOMCILO VUKSANOVIC". Тип: audio/mpeg

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, Високопреосвећеног Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија и Преосвећеног Епископа будиљанско-никшићког Г. Јоаникија Српски национални савјет Црне Горе данас је у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици покренуо активности прикупљања потписа подршке за поништење одлуке Владе Црне Горе о признању такозване независне државе Косово.

Иницијативу су благословили и својим потписима подржали Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и преосвећена господа епископи будимљанско-никшићки Г. Јоаникије и изабрани буеносаиреско-јужноцентралноамерички Кирило. Овом скупу присуствовали су представници 28 црногорских нахија и племена који су својим потписима већ подржали ову иницијативу СНС.

О овој иницијативи и свему што Српски национални савјет ради на очувању националног и културног идентитета српског народа у Црној Гори разговарали смо са предсједником ове организације др. Момчилом Вуксановићем директором Српске радио-телевизије из Подгорице.