Momcilo Vuksanovic

Razgovor sa dr Momčilom Vuksanovićem povodom prikupljanja potpisa podrške za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju tkz. države Kosovo

Ime: 23.06.2018 MOMCILO VUKSANOVIC; Opis: "23.06.2018_MOMCILO VUKSANOVIC". Tip: audio/mpeg

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja, Visokopreosvećenog Arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog G. Amfilohija i Preosvećenog Episkopa budiljansko-nikšićkog G. Joanikija Srpski nacionalni savjet Crne Gore danas je u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici pokrenuo aktivnosti prikupljanja potpisa podrške za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane nezavisne države Kosovo.

Inicijativu su blagoslovili i svojim potpisima podržali Visokopreosvećeni Mitropolit crnogorsko-primorski G. Amfilohije i preosvećena gospoda episkopi budimljansko-nikšićki G. Joanikije i izabrani buenosairesko-južnocentralnoamerički Kirilo. Ovom skupu prisustvovali su predstavnici 28 crnogorskih nahija i plemena koji su svojim potpisima već podržali ovu inicijativu SNS.

O ovoj inicijativi i svemu što Srpski nacionalni savjet radi na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori razgovarali smo sa predsjednikom ove organizacije dr. Momčilom Vuksanovićem direktorom Srpske radio-televizije iz Podgorice.